Як правильно готувати бобові?

Рецепти

У багатьох людей страви із зернобобових асоціюються з дискомфортом і здуттям шлунку чи це так? Давайте розбиратися))!.Зерна бобових містять:📍інгібітори ферментів, що захищають їх від передчасного проростання. Вони негативно впливають на травлення, провокують головні болі і розлад роботи шлунка.

📍фитиновую кислоту, яка в поєднанні з інгібіторами захищає зерна від поїдання птахами, роблячи їх неперевариваемыми. Вона знижує засвоєння мікроелементів (кальцію, заліза, магнію, цинку і фосфору) в кишечнику.📍сапоніни, утворюють мильну піну при митті і варінні зерен.

Вони захищають рослини від комах, але при цьому не дають засвоюватися білків в нашому ШКТ і викликають газоутворення.📍 лектини (природні отрути – пестициди), які погано перетравлюються і пошкоджують кишечник..

Для того, щоб користь була максимальною, дотримуйтесь наступні принципи при готуванні бобових:🌱Промийте зерна.🌱Залийте їх великою кількістю питної або чистою фільтрованої води. Вода вимиває сапоніни і активізує фермент бобових фитазу, яка нейтралізує фітати, тк зерна прокидаються і починають свій ріст.

🌱 Корисно також зерна залити водою з розчиненою 1ч.л. харчової соди.

Сода дуже добре руйнує олігосахариди і позбавляє від проблеми метеоризму і здуття.🌱Далі, прикрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 6-8 годин (на ніч), хтось залишає на більший час.🌱Перед готуванням, злийте воду, в якій замочували зерна, промийте їх ще раз, далі готуємо на питній воді.

🌱Після замочування скорочується час варіння!🌱Також рекомендують декілька разів міняти воду в процесі варіння.🌱Ще покращує засвоєння бобових додавання в блюдо чорного і червоного (кайенского) перцю, паприки, імбиру (сухого і свіжого), фенхелю, куркуми, кмину та коріандру.🌱Додавання соку лимона в готову страву або у воду при замочуванні також допомагає краще засвоєнню зернобобових.

🌱Соліть бобові в кінці приготування.🌱 Чим частіше ви їсте бобові, тим краще ваш організм засвоює їх..
А ви знали про користь замочування бобових?)).Існують і інші лайфхаки по приготуванню бобових)) Діліться своїми сюрприз))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *